Senioren badkamer

Perfect comfort

Senioren badkamer

Uw badkamer van Bad & Tegeldesign heeft een lange levensduur. We worden steeds ouder en blijven langer zelfstandig thuis wonen. Daarom is het verstandig om alvast rekening te houden met de toekomst. Dit hoeft niet ten koste te gaan van het design. Tegenwoordig zijn er mooie en slimme aanpassingen die aansluiten op uw badkamer.

Een aangepaste badkamer: nu en in de volgende morgen

Bij het vernieuwen van de badkamer is de toekomst een belangrijk aandachtspunt. Daarom is het creëren van een ruime douche een slim idee. Op dit moment geniet u van de vrijheid in de doucheruimte, en in de toekomst heeft u ruimte voor het aanbrengen van een opklapbare douchestoel. Tevens heeft u dan ook genoeg ruimte als iemand u helpt tijdens het douchen.

Wat tips op een rijtje:

  • Een hoge instap bij de doucheruimte kan als obstakel ervaren worden. Een doucheruimte zonder hoogte verschil tussen de badkamer- en de douchevloer is veiliger en biedt meer comfort.
  • Volledig wegklapbare douchedeuren zorgen voor een ruime instap.
  • Past u nu een wastafel met een inbouwsifon toe? Kies dan voor een weggewerkte sifon. Dit is handig voor in de toekomst, u kunt dan ook zittend de wastafel gebruiken. Een normale wastafelsifon zou dan in de weg zitten.
  • Een opklapbare toiletbeugel is handig als u hulp nodig heeft bij het opstaan en zitten. Een opklapbare toiletbeugel biedt steun bij het zitten en opstaan van het toilet, zowel in horizontale als opgeklapte positie.
  • Een douchevloer kan soms weleens glad zijn. Kiest u daarom voor anti-slip tegels om uitglijden te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat lichtschakelaars en stopcontacten op de juiste hoogte zitten.
  • Een verstelbare douchekop: kan makkelijk verplaatst worden en u stelt de hoogte in die u fijn vindt. Handige oplossing voor als u zittend wilt douchen!